Nainen 100 ohjaajan sana käsiohjelmasta

VÄLILLÄ SILTI PELKÄÄN MIKÄ MUSSA SEURAAVAKSI ROMAHTAA
Monologi aloittaa sanoilla: Mulla on uusi pää ja tahto elää. Juuri nyt Nainen 100 teoksen ohjaajana tämä prosessi on nostanut mieleeni juuri nämä sanat. Sillä tuntuu siltä, että minulla on uusi pää ja tahto elää.Käsikirjoittajamme Asta Honkamaa kirjoitti tekstin, joka on tuotettu materiaalista jonka 100 naista tai naiseksi itsensä tuntevaa ihmistä on lahjoittanut teoksen käyttöön. Kun sain tekstin, elokuussa lopullisessa muodossaan, rakastuin tekstiin. Kun aloin mielessäni prosessoimaan tekstiä tajusin, että tekstiin syntyy viha-rakkaus suhde. Monessa kohtaa, en vain en saannut kiinni sisällöstä sen pirstaleisuuden vuoksi. Se oli kasa suuria merkittäviä sanoja joka puristui intensiivisellä yhteistyöllä näyttelijöiden ja koko työryhmän toimesta muotoonsa.

Teos tuo naisen elämän näyttämölle monimuotoisena, esittelee hyvin erilaisia henkilöitä, tarinoita kohtaloita pieninä pisaroina.

Viesti jonka haluan välittää katsojalle, on se, että vaikka ihmis kohtaloita on monia niin mahdollisuus on jokaisella olla vahva nainen ja pitää omana tukivartena naiseuttaan. Jokaisella on oikeus murtua, olla heikko voimaton, kasvaa, voimaantua ja puhjeta kukkimaan juuri sellaisena kuin on. Ihmisyys, rakkaus on niitä asioita jotka kantavat elämässä. Teoksesta voi löytää 100 elämän veden pisaraa ja jokainen katsoja saa jonkun pisaran itselleen.

Teos koskettaa, naurattaa, poreilee, hengittää ja elää. Teos on osoitettu kaikille naisille ja se on Suomen 100 vuotis juhlavuoden yksi tapa nostaa niin Suomalainen nainen niin kuin naiset maailmalla itsenäisyytemme juhlavuoteen merkittäviksi henkilöiksi ja juhlistaa tätä vuotta tämän teoksen kautta.

Ohjaaja

Eveliina Lafghani


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taiteen ja mielenterveystyön yhdyspinnoilla

Taide ja kulttuuri ovat tärkeä koronakevään exit-väylä.

Mielenterveysbarometri on julkaistu 25.3.2021