Vuosi 2018 Taiteen Sulattamossa

Joulu aika, on alkamassa näillä hetkillä. Viimeisiä töitä, ennen pyhiä tehdään kiireen vilkkaa. Taiteen Sulattamo on ollut upeassa nousukiidossa vuoden 2018. Saimme upean Kaunis mieli hankkeen käyntiin joka kulkee omaa kulkuaan ja kouluttaa Suomeen ensimmäiset kulttuurikokemusasiantuntijat. 

Taiteen Sulattamon ydin ja sydän on tuottaa taiteellisin ja luovin menetelmin hyvinvointia yhteiskuntaamme yksilöille kuin yhteisöihinkin. 
Meillä mielenterveys ja erityisesti mielenhyvinvointi on lähtökohta toiminnallemme ja olemassa olollemme. Toimintamme ponnistaa, mieneterveystoipujien ja taiteilijoiden voimasta, kohti parempaa, kauniimpaa huomista ja tulevaisuutta.

Olemme löytäneet toiminnallemme tukikohdan malmilta, josta luovuus, hulluus, kauneus ja hyvinvointi hiljalleen soljuu monista pienistä puroista maahamme. Nämä pienet purot kasvavat vähitellen suuremmaksi virraksi ja näistä puroista syntyy tulevina aikoina suurempi virta joka pääsee koskettamaan ja kohtaamaan entistä enemmän ihmisiä, yhteiskunnassamme.

Tänä vuonna taiteelliset työpajat ovat tavoittaneet suuren joukon ihmisiä ja toiminta jatkuu ensi vuonna vieläkin voimallisempana ja katse tulevaisuuteen suunnattuna. Olemme olleet mukana monissa tapahtumissa, tuottaneet Sulattamo festarin 2018, kesällä taide leirin, koulutusta, kehittämistyötä, teatteria Riisuttu elämä, ääni teos Kenen ääni kuuluu, Sosiaalisentaiteen innovaatioilta, vierailu Tampereen teatterikesässä, vierailu Pietarissa Naine 100 monologi ja monia monia muita tapahtumia.

STEA:n avustus ehdotus julkaistiin 5.12 ja saimme iloksemme tietää, että uusi Kulttuurin verso hanke sai rahoituksen. Tällä ihanalla uutisella kohti ensi vuotta.

Kiitos kaikille teille jotka, olemme kohdanneet tämän vuoden aikana tai olette olleet mukana luomassa ja kasvattamassa näitä pieniä puroja kohti suurempaa virtausta.

Toivotamme kaikille oikein leppoisaa, tunnelmallista aikaa loppu vuoteen ja Onnea, iloa alkavaan vuoteen 2019. Tammikuussa kohtaamme taas uusien purojen virtauksien äärellä.

Toiminnanjohtaja Eveliina Lafghani


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taiteen ja mielenterveystyön yhdyspinnoilla

Taide ja kulttuuri ovat tärkeä koronakevään exit-väylä.

Mielenterveysbarometri on julkaistu 25.3.2021