Taiteen Sulattamo kohti taiteen ja hyvinvoinnin vuosikymmentä.

Taiteen Sulattamolla pidettiin keskiviikkona 8.5.2019 upea tilaisuus SULATTAMON KICK OFF  -  taiteen ja hyvinvoinnin vuosikymmenelle.

Olin iloinen nähdessäni niin paljon sulattamon ystäväviä, yhteistyökumppaneita ja sulattamolaisia potkaisemassa Sulattamoa uudelle vuosikymmenelle. Tilaisuus käynnisti uusia tuulia,  laski uusia verkkoja taiteen ja hyvinvoinnin kenttään. Taiteen Sulattamo on edelläkävijä, uudistaja ja innovatiivinen toimija joka edistää hyvinvointia taiteen, kulttuurin keinoin. 
Tulevaisuuden unelmana, tavoitteena on muuttaa, maailmaa ja tehdä asioita uudella tavalla. Tuoda kulttuuri ja taide osaksi yhteiskuntamme rakenteita vielä vahvemmin kuin tänään tässä hetkessä. Työskennellä sen ajatuksen eteen että kulttuuri ja taide kuuluu kaikille ja kaikkialle. Tehdä taiteen kautta näkyväksi näkymätöntä ja kuuluvaksi niitä ääniä jotka monesti jäävät hiljaisuuteen.

Nostimme maljan taiteelle, hyvinvoinnille, paremmalle tulevaisuudelle, yhdessä teemme tästä maailmasta taas hieman paremman paikan meille kaikille.

Tilaisuudessa esiteltiin Taiteen Sulattamoa monilla eri tavoin, taide ja kulttuuri oli vahvasti läsnä tilaisuudessa, koska se on yksi Taiteen Sulattamon kivijalan perustuskivi. Hankkeemme Kaunis mieli sekä Kulttuurin Verso toivat meille uusia tuulia hankkeista. 


 Tilaisuudessa avattiin taidenäyttely 


Taidetta koruttomasta arjesta kuvataiteilija Vieno Ville. Teokset ovat esillä, Taiteen Sulattamon tukikohdassa.Taiteen Sulattamo on mukana Taklaa Stigma kampanjassa. Tilaisuudessa julkaistiin, kampanjan virallinen video. 


Blogin teksti: Toiminnanjohtaja Eveliina Lafghani

Kampanjan taustaa: 
Mielenterveyden ongelmista puhutaan avoimemmin kuin koskaan aiemmin. Silti moni mielenterveyden ongelmia itse kokenut tuntee, että mielenterveyden ongelmien yllä on ennakkoluuloja ja leima. Taklaa stigma -kampanja perustettiin poistamaan stigmaa mielenterveysongelmien ympäriltä Tavoitteenamme on maa, jossa mielenterveydenongelmiin voi sairastua ja hoitoa saada ilman häpeää ja ennakkoluulojen aiheuttamaa syrjäytymisen vaaraa.  
Taklaa Stigma -kampanja herättelee yhteiskuntaa ja päättäjiä pohtimaan stigman vähentämiseksi, tehtäviä toimenpiteitä. Suomi tarvitsee valtakunnallisen ohjelman sekä hallituksen kärkihankkeen, Stigman vähentämiseksi.
Kampanjan takana on Taiteen Sulattamo, Mielenterveyden keskusliitto, Kokoa ry, Kukunori ry ja Mielenterveysomaisten keskusliitto -FinFami.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taiteen ja mielenterveystyön yhdyspinnoilla

Taide ja kulttuuri ovat tärkeä koronakevään exit-väylä.

Mielenterveysbarometri on julkaistu 25.3.2021