Luova kirjoittaminen, Taiteen Sulattamon yksi uusi workshop...


Ajatuksia luovasta kirjoittamisesta.

Kirjoittamisen taito on luomisen taitoa. Luova kirjoittaminen on sanoilla luomisen taito. Sanoilla on maailmoja luova voima. Sanoilla voit luoda mielikuvituksen maailmoja, ja koskettaa ihmisten tunteita. Sanoilla voit vaikuttaa ihmisiin, ja muuttaa maailmaa.
Kirjoittamisen taito on sanojen käyttämisen taitoa.

Kirjoittamisessa vain mielikuvitus on rajana. Voit luoda kirjoittamalla kokonaisia maailmoja seikkailuineen ja ihmiskohtaloineen. Sanoilla voit opastaa ja viihdyttää, naurattaa ja saattaa kyyneliin. Paperilla voit herättää menneisyyden ja muistot taas henkiin, tai ennustaa tulevaa. Kirjoittamalla voit kuvata suuria tunteita, ja maalata ihmeellisiä mielikuvituksen maisemia. 

Kirjoittamisen taito on niin kuin mikä tahansa taito. Harjoittelemalla sen voi oppia jokainen. Myös sinä voit oppia kirjoittamaan luovasti ja vapaasti. Voit oppia ilmaisemaan ajatuksiasi ja ideoitasi omin sanoin. Voit oppia luomaan mielikuvituksen maailmoja. Voit oppia ymmärtämään sanojen rytmin, niiden sisäisen musiikin, ja voit tuntea kirjoittamisen taian

Näillä sivuilla on monia hyödyllisiä menetelmiä ja tekniikoita luovan kirjoittamisen taidon oppimiseen. Voit oppia kuinka luovuutesi virta vapautetaan, ja kuinka saat inspiraation kun tarvitset sitä. Voit oppia luomaan uusia ideoita, ja kehittää kirjoittajan taitojasi. Ennen kaikkea voit löytää kirjoittamisen ilon ja riemun.Luovan kirjoittamisen ensimmäinen workshop

tunnelmia ohjaajan näkökulmasta


Taiteen Sulattamon luovan kirjoittamisen ryhmä aloitti tänään. Jännitystä uusia asioita oli tiedossa. Mukavaa saada ryhmään, uusia kasvoja ja uudenlaista toimintaa.
Ryhmän vetämistä varten olin saanut ohjeita niin tulevan produktion ohjaajalta Helena Rydiltä, sekä kokoamalla itse oman teatteri ja kasvatus-koulutuksen tunneilta opittua ja tehtyjä tehtäviä. Tuntui loistavalta saada jakaa itse oppimiaan juttuja eteenpäin. Näinhän sen kuuluukin mennä. Kaikki hyvä kuuluukin laittaa jakoon. Tässä kai on se malli ja ajatus, että laita hyvä kiertämään.


Meitä oli kertynyt paikalle 7 ihmistä ja kyllä kynä sauhusi tehtävien edetessä. Itse kirjoitin muitten mukana, koska kirjoittaminen on jostain syystä edelleen vaikeaa. Kirjoittaminen ilman syytä esim.itselle. Tai jos on ajatuksena että pitäisi jotenkin jäsentää kirjoittamaansa tekstiä, niin helpointa olla kirjoittamatta. On olo, ettei osaa vaikka useimmiten kirjoitettuaan huomaa, että osasinhan minä. Ihan niinkun tämän päiväinen taas osoitti. Kyllä minäkin osaan.
Pitäisi vain uskoa enemmän itseensä ja taitoihinsa joita omaa. Ei pysähtyä ajattelemaan kirjoituksen vaikeutta. Oppisi vain luottamaan, että ajatuksista ja tunteista syntyy tekstin raakile jota muokkaamalla syntyy parempaa tekstiä.
Hyvä mieli jäi tästä ensimmäisestä kerrasta ainakin minulle. Ja kyselyn perusteella myös muille. Jälleen yksi onnistumusenkokemus lisää plakkarissa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taiteen ja mielenterveystyön yhdyspinnoilla

Taide ja kulttuuri ovat tärkeä koronakevään exit-väylä.

Mielenterveysbarometri on julkaistu 25.3.2021