Siirry pääsisältöön

Sulattamo Orjan Työtehtävät (Enjoy)



Tervehdys rakkaat immeiset!
Minulta on kovasti kyselty, että mitä minä lopulta todella teen tässä “Orjan” roolissani. Joten ajattelin kerrankin tehdä piiitkän luettelon mitä olen tehnyt, mitä teen ja mitä tulen tekemään.
Aloitetaan historiasta. Ja kyseessä siis Taiteen Sulattamo. Muistakaa, että suurin osa historiasta on harrastajana, ei virallisena duunarina.
Teatteriproduktio: Peili 15 esitystä (näyttelijä), Teatteriproduktio: Pohja Edellä 5 esitystä (näyttelijä), Teatteriproduktio: Ei väliä 3 esitystä (monologi, näyttelijä), Teatteriproduktio: Sirpaleet 6 esitystä (näyttelijä, käsikirjoittaja), Teatteriproduktio: Prinssi joka katsoi mustaan lähteeseen 3 esitystä (äänimies), Teatteriproduktio: Luukut 5 esitystä (näyttelijä), Teatteriproduktio: Rakkauden Hulluus 4 esitystä (näyttelijä, tuottaja-assistentti, käsikirjoittaja)
Samaan aikaan toiminut kokemusasiantuntijana, tukihenkilönä, avustajana, toimistotyöntekijänä, vertaisohjaajana.... YMS JNE
Lisäksi voidaan lisätä toistakin listaa. Sulattamo Festarit. Joka vuosihan niitä tulloopi.
2014: Suunnittelija, Juontaja, Projektivastaava. 2015: Suunnittelija, Juontaja, Näyttelijä, Projektivastaava. 2016: Suunnittelija, Juontaja, Projektivastaava, Näyttelijä. 2017: Suunnittelija, Juontaja, Näyttelijä. 2018: Projektivastaava, Tuottaja, Juontaja?, Näyttelijä?
Lisäksi hoidan siis toimistotyöt. Tulostusta. Postitusta. Postituslista. Kopiointi. Tekniikka.
Virallisemmat työt nykyyän edellisten kaltaisten lisäksi:
Jäsenvastaava. Vastaan jäsenrekisteristä, jäseneksi otosta, jäsenasioista, jäsenten hyvinvoinnista, konflikteista, ideoinnista ja toteutuksesta.
Sponsorikoordinaattori. Vastaan yrityksiltä ja yksityisiltä ihmisiltä kerättävistä rahoituksista ja tavara/asia lahjoituksista. Myös niiden suunnittelusta ja toteutuksista, sekä neuvotteluista. En kuitenkaan vastaa virallisten tahojen (kunta, seurakunta, rahoituslaitokset yms) rahoituksista, joista vastaa toiminnanjohtaja, sekä meidän virallinen tuottaja. Jotka ovat legendaarisen kiireisiä noissa asioissa ja pitävät meidät elossa!
Yhteistyökoordinaattori. Tämä on uusi. Tänään itse päätetty titteli. Johtunee siitä, että olen jo hankkinut yhteistyökumppaneita, sekä ajautunut yhteistyötahojen kokouksiin ja tapaamisiin, eli katson olevani jo sitäkin. Jatkossa paljonkin suunnitelmia mihin kenkäni työnnän väliin. Pitää saada massiiviset verkostot. Ja TIEDÄN olevani siinä oikea mies.
Olen naimisissa jo Mielenterveysseuran kanssa. Sitten tietysti rakkaan Helsingin Klubitalot ry:n kanssa. Eskot ry tulloo kohta. Sitten pitänee Niemikotisäätiö kaappaa. Lisäksi teen just yhteistyö kuvioita Pro Lapinlahti Ry:n ja sen jäsenkumppanien kanssa. Mental Beauty Records on kans uusi. Ja onhan noita kohta kymmeniä joihin isken kiinni... OLKAA VARUILLANNE! MINULLA ON VAATIMUKSIA TEILLE! JA TEHÄN TEETTE KAIKEN MITÄ MINÄ SANON!
Tulin juuri yhdestä kokouksesta. Missä iskin kenkäni vaikka mihin väliin... Siellä surukseni huomasin taas, että kaikki ovat niitä TOIMINNAN JOHTAJIA, PÄÄSIHTEEREITÄ, ALAN ASIANTUNTIJOITA, PROHOVESSOOREJA.............. jne yms, lista on loputon... Olin TAAS JÄLLEEN AINUT KUNTOUTUJA paikalla. Muistutti minua paljon siitä isosta erosta monien muiden lafkojen suhteen. Taiteen Sulattamo koostuu kuntoutujista ja erikoisryhmien edustajista. EI VAIN PÖNÖTTÄJISTÄ. Työntäkää ne hienot kaavanne ja terminne ja ammattitaitonne persiiseenne! Kuntoutujat tietää paremmin kuin TE mitä me tarvitaan. Teidän tehtävänä on palvella meitä, eikä todellakaan toisinpäin!
Lisäksi hyppään ensi kaudeksi hallitukseen. Joten pääsen viimeinki pätemään ja päättämään kuka minunkin orjuuttajana toimii. BUAHAHAHAAHAHAHAHAHHAAH! VALTAA!!!
Noni. Siinä sitä listaa. Ja sit te ihmettelette ku mulla palaa hihat, menee mielenterveys, aika loppuu, voimat loppuu... Ja tuleva vuosi tulee olemaan vielä pahempi. Pääsen kokeilemaan onneani tuottajana, käsikirjoittajana (virallisempana), sekä kaikkee muuta jännää... Työt siis vaan lisääntyy, kuten vastuutkin. Enkä saa edelleenkään senttiäkään palkkaa. PERKELEEN VALTIO JA SEN AVUSTUSLAITOKSET JOITA EI KIINNOSTA PASKAN VERTAA!
Ja siinä teille epäilijöille kans dataa... EN OLE VAIN LAISKA PASKA. Olen mahtavan kiireinen ihminen joka RAKASTAA duuniaan. Toivottavasti vaan pysyn kunnossa vaikka mielenterveys ja yleinenkin terveys heittelee jatkuvasti. Luojan kiitos siitä, että saan niin paljon rakkautta ja tukea ympärillä olevilta ihmisiltä, Sulattamolta, sekä ihanalta jäsenistöltä.
Jos leijun taivaissa, nyt ymmärrätte paremmin miksi. En ole paras. En ole monessakaan edes hyvä. En ole näyttelijä virallisesti. Olen vain harrastaja. En ole paras mahdollinen jäsenvastaava. Viime produktiokin sen osoitti. En varmasti ole edes keskitason tuottaja. Olen paska kirjoittaja. Vielä paskempi esiintyjä. Mutta jos jostakin SAAN olla ylpeä: Se on se, että saan turvallisessa ympäristössä toteuttaa itseäni, oppia, kehittyä, tehdä jotakin. Olla jotakin. JA SIITÄ OLEN NIIN YLPEÄ ETTÄ VARMASTI LEIJUN PILVISSÄ. TE TUNARIT. OLEN PARAS... siis paskin... Köh...
Rakastan teitä ja muuta vakituista diipadaapaa. Mutta se siittä. Vittuun nyt ne valitukset etten yrittäis jotakin, saati haluaisi menestyä elämässäni. Kun tiedän VARMAKSI, ettei monet täysijärkisetkään pystyis samaan työtahtiin ja moniajoon mihin itse näytän kykeneväni edes alkeellisella tasolla.
Hei hei ja nii edelleen... Otan päivälääkkeet ja laitan pakkopaidan takas päälle!
Ps. En ole oikeasti pakotettu yhtään mihinkään. Olen tällä hetkellä virallisesti kuntouttavassa työtoiminnassa Taiteen Sulattamo ry:ssä. Nautin työstäni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemustoiminnan monet kasvot: Surevan kohtaaminen

  Kokemuksesi on arvokas - hankkeen blogisarjassa “Kokemustoiminnan monet kasvot” esitellään eri organisaatioissa toimivia kokemusasiantuntijoita ja vertaisia. Sarjan tarkoituksena on tuoda esiin, kuinka monissa organisaatioissa ja monimuotoisena erilaista kokemustoimintaa järjestetään. Tässä ensimmäisessä osassa esittelemme Surevan kohtaaminen -toiminnassa vaikuttavan Tuijan.  Olen Tuija Udd-Manninen. Olen 37 vuotta ja teen kokemuspuheenvuoroja edustaen niin Nuoret Lesket kuin Surunauha -järjestöäkin. Olen toiminut kokemusasiantuntijana vuodesta 2022 lähtien. Mielestäni tärkein ja arvokkain oppi käymästäni kokemusasiantuntijakoulutuksesta oli, että puheenvuoroa tehdessä saa ja pitääkin olla oma itsensä.  Kokemuskentällä olen tehnyt puheenvuoroja liittyen työelämään, lasten surusta sekä mitä läheisen itsemurhan kokeminen vie ja tuo omasta elämästä. Olen ollut mukana muutamassa projektissa, jossa on kehitetty tiedon ja avun löytymistä surun keskellä. Puheenvuoropyynnöt olen usein

Kokemustoiminnan monet kasvot: Virike ry

Kokemuksesi on arvokas -hankkeen blogisarjassa “Kokemustoiminnan monet kasvot” esitellään eri organisaatioissa toimivia kokemusasiantuntijoita ja vertaisia. Seuravaaksi esittelemme Virike ry :n kokemusasiantuntijan, Heidin. "Olen Heidi, iältäni 46v, ja olen käynyt kokemusasiatuntijakoulutuksen Virike Ry:llä vuonna 2020 Mikkelissä. Olen koulutukseltani päihde- ja mielenterveystyön lähihoitaja, mutta ollut työkyvyttömyyseläkkeellä jo useita vuosia kroonisten kipujen, masennuksen, ja Ehlers-Danlosin syndrooman takia. Arvokkain oppi, jonka sain kokemusasiantuntijakoulutuksesta oli se, että olen ihmisenä tärkeä. Omalla sairastumiskokemuksella on merkitystä, se ei ole mennyt hukkaan. Sain siitä hyvän työkalun, jolla voin auttaa esim. terveydenhuollon ammattilaisia ja opiskelijoita laajentamaan ajattelutapojaan koskien meitä sairastuneita. Lisäksi koulutus poisti sitä valtavan suurta häpeää, jota koin todella pitkään sairastumisestani.  Olen käynyt kertomassa tarinaani kouluilla opiskel

Best of Both Worlds – Kokemusasiantuntijakoulutuksen järjestäminen yhteistyössä oppilaitosten kanssa

Kokemusasiantuntijuuden laajentuessa kasvaa paradoksaalisesti sekä paine koulutusten yhdenmukaisuuteen että monimuotoisuuteen. Erilaisia kokemusasiantuntijakoulutuksia järjestetään ansiokkaasti sekä järjestöissä, hyvinvointialueilla että oppilaitoksissa. Järjestökoulutusten vahvuuksia ovat esimerkiksi kohderyhmän tunteminen, mahdollisuus pieniin opetusryhmiin, tuttuun toimintaympäristöön ja yksilöllisiin oppimispolkuihin. Järjestöissä ja hyvinvointialueilla on mahdollista luoda myös saumaton polku kokemusasiantuntijalle koulutuksesta kokemustoimintaan – ja sen yli.  Järjestöissä kuitenkaan harvoin on resurssia oppilaitostasoiseen koulutuksen laadunhallintaan. Useat sosiaali- ja terveysalan järjestöt toimivat myös STEA:n rahoituksella, jota ei ole tarkoitettu tutkintoon johtavan koulutuksen järjestämisen (tai edes sen oppimisympäristönä toimimisen) tukemiseen. Harvat järjestöt ovat myöskään vieneet koulutustaan Koski-järjestelmään opintokeskusten kanssa kanssa tehtävän yhteistyön kautta