Siirry pääsisältöön

Sulattamo Orjan Työtehtävät (Enjoy)Tervehdys rakkaat immeiset!
Minulta on kovasti kyselty, että mitä minä lopulta todella teen tässä “Orjan” roolissani. Joten ajattelin kerrankin tehdä piiitkän luettelon mitä olen tehnyt, mitä teen ja mitä tulen tekemään.
Aloitetaan historiasta. Ja kyseessä siis Taiteen Sulattamo. Muistakaa, että suurin osa historiasta on harrastajana, ei virallisena duunarina.
Teatteriproduktio: Peili 15 esitystä (näyttelijä), Teatteriproduktio: Pohja Edellä 5 esitystä (näyttelijä), Teatteriproduktio: Ei väliä 3 esitystä (monologi, näyttelijä), Teatteriproduktio: Sirpaleet 6 esitystä (näyttelijä, käsikirjoittaja), Teatteriproduktio: Prinssi joka katsoi mustaan lähteeseen 3 esitystä (äänimies), Teatteriproduktio: Luukut 5 esitystä (näyttelijä), Teatteriproduktio: Rakkauden Hulluus 4 esitystä (näyttelijä, tuottaja-assistentti, käsikirjoittaja)
Samaan aikaan toiminut kokemusasiantuntijana, tukihenkilönä, avustajana, toimistotyöntekijänä, vertaisohjaajana.... YMS JNE
Lisäksi voidaan lisätä toistakin listaa. Sulattamo Festarit. Joka vuosihan niitä tulloopi.
2014: Suunnittelija, Juontaja, Projektivastaava. 2015: Suunnittelija, Juontaja, Näyttelijä, Projektivastaava. 2016: Suunnittelija, Juontaja, Projektivastaava, Näyttelijä. 2017: Suunnittelija, Juontaja, Näyttelijä. 2018: Projektivastaava, Tuottaja, Juontaja?, Näyttelijä?
Lisäksi hoidan siis toimistotyöt. Tulostusta. Postitusta. Postituslista. Kopiointi. Tekniikka.
Virallisemmat työt nykyyän edellisten kaltaisten lisäksi:
Jäsenvastaava. Vastaan jäsenrekisteristä, jäseneksi otosta, jäsenasioista, jäsenten hyvinvoinnista, konflikteista, ideoinnista ja toteutuksesta.
Sponsorikoordinaattori. Vastaan yrityksiltä ja yksityisiltä ihmisiltä kerättävistä rahoituksista ja tavara/asia lahjoituksista. Myös niiden suunnittelusta ja toteutuksista, sekä neuvotteluista. En kuitenkaan vastaa virallisten tahojen (kunta, seurakunta, rahoituslaitokset yms) rahoituksista, joista vastaa toiminnanjohtaja, sekä meidän virallinen tuottaja. Jotka ovat legendaarisen kiireisiä noissa asioissa ja pitävät meidät elossa!
Yhteistyökoordinaattori. Tämä on uusi. Tänään itse päätetty titteli. Johtunee siitä, että olen jo hankkinut yhteistyökumppaneita, sekä ajautunut yhteistyötahojen kokouksiin ja tapaamisiin, eli katson olevani jo sitäkin. Jatkossa paljonkin suunnitelmia mihin kenkäni työnnän väliin. Pitää saada massiiviset verkostot. Ja TIEDÄN olevani siinä oikea mies.
Olen naimisissa jo Mielenterveysseuran kanssa. Sitten tietysti rakkaan Helsingin Klubitalot ry:n kanssa. Eskot ry tulloo kohta. Sitten pitänee Niemikotisäätiö kaappaa. Lisäksi teen just yhteistyö kuvioita Pro Lapinlahti Ry:n ja sen jäsenkumppanien kanssa. Mental Beauty Records on kans uusi. Ja onhan noita kohta kymmeniä joihin isken kiinni... OLKAA VARUILLANNE! MINULLA ON VAATIMUKSIA TEILLE! JA TEHÄN TEETTE KAIKEN MITÄ MINÄ SANON!
Tulin juuri yhdestä kokouksesta. Missä iskin kenkäni vaikka mihin väliin... Siellä surukseni huomasin taas, että kaikki ovat niitä TOIMINNAN JOHTAJIA, PÄÄSIHTEEREITÄ, ALAN ASIANTUNTIJOITA, PROHOVESSOOREJA.............. jne yms, lista on loputon... Olin TAAS JÄLLEEN AINUT KUNTOUTUJA paikalla. Muistutti minua paljon siitä isosta erosta monien muiden lafkojen suhteen. Taiteen Sulattamo koostuu kuntoutujista ja erikoisryhmien edustajista. EI VAIN PÖNÖTTÄJISTÄ. Työntäkää ne hienot kaavanne ja terminne ja ammattitaitonne persiiseenne! Kuntoutujat tietää paremmin kuin TE mitä me tarvitaan. Teidän tehtävänä on palvella meitä, eikä todellakaan toisinpäin!
Lisäksi hyppään ensi kaudeksi hallitukseen. Joten pääsen viimeinki pätemään ja päättämään kuka minunkin orjuuttajana toimii. BUAHAHAHAAHAHAHAHAHHAAH! VALTAA!!!
Noni. Siinä sitä listaa. Ja sit te ihmettelette ku mulla palaa hihat, menee mielenterveys, aika loppuu, voimat loppuu... Ja tuleva vuosi tulee olemaan vielä pahempi. Pääsen kokeilemaan onneani tuottajana, käsikirjoittajana (virallisempana), sekä kaikkee muuta jännää... Työt siis vaan lisääntyy, kuten vastuutkin. Enkä saa edelleenkään senttiäkään palkkaa. PERKELEEN VALTIO JA SEN AVUSTUSLAITOKSET JOITA EI KIINNOSTA PASKAN VERTAA!
Ja siinä teille epäilijöille kans dataa... EN OLE VAIN LAISKA PASKA. Olen mahtavan kiireinen ihminen joka RAKASTAA duuniaan. Toivottavasti vaan pysyn kunnossa vaikka mielenterveys ja yleinenkin terveys heittelee jatkuvasti. Luojan kiitos siitä, että saan niin paljon rakkautta ja tukea ympärillä olevilta ihmisiltä, Sulattamolta, sekä ihanalta jäsenistöltä.
Jos leijun taivaissa, nyt ymmärrätte paremmin miksi. En ole paras. En ole monessakaan edes hyvä. En ole näyttelijä virallisesti. Olen vain harrastaja. En ole paras mahdollinen jäsenvastaava. Viime produktiokin sen osoitti. En varmasti ole edes keskitason tuottaja. Olen paska kirjoittaja. Vielä paskempi esiintyjä. Mutta jos jostakin SAAN olla ylpeä: Se on se, että saan turvallisessa ympäristössä toteuttaa itseäni, oppia, kehittyä, tehdä jotakin. Olla jotakin. JA SIITÄ OLEN NIIN YLPEÄ ETTÄ VARMASTI LEIJUN PILVISSÄ. TE TUNARIT. OLEN PARAS... siis paskin... Köh...
Rakastan teitä ja muuta vakituista diipadaapaa. Mutta se siittä. Vittuun nyt ne valitukset etten yrittäis jotakin, saati haluaisi menestyä elämässäni. Kun tiedän VARMAKSI, ettei monet täysijärkisetkään pystyis samaan työtahtiin ja moniajoon mihin itse näytän kykeneväni edes alkeellisella tasolla.
Hei hei ja nii edelleen... Otan päivälääkkeet ja laitan pakkopaidan takas päälle!
Ps. En ole oikeasti pakotettu yhtään mihinkään. Olen tällä hetkellä virallisesti kuntouttavassa työtoiminnassa Taiteen Sulattamo ry:ssä. Nautin työstäni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tulevaisuuden kokemusasiantuntijuus

Kokemusasiantuntijuus sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa on ollut läsnä jo pitkään. Ammattilaisten rinnalla toimivat kokemusasiantuntijat tuovat laatua ja lisäävät ymmärrystä monin eri tavoin. Kokemusasiantuntijuuden juuret ovat vertaistoimijuudessa ja kumpuavat vertaisten toisilleen antamasta tuesta. Viimeisten 20-vuoden aikana kokemuksen käyttäminen osana päihde- ja mielenterveyspalveluita on tullut jäädäkseen, siltikään meillä ei ole olemassa selkeää näkemystä siitä miten erilaisia kokemukseen perustuvia toimintoja tai työtä määritellään. Kokemusasiantuntijuuden ja vertaistoimijuuden rajat ovat häilyviä ja määritelmät epäselviä. Kokemukseen perustuvan tiedon ja osaamisen käyttämistä on yritetty selkeyttää palvelurakenteissa erilaisilla nimikkeillä ja jakamalla kokemusasiantuntijoita koulutettuihin ja kouluttamattomiin. Koulutuksen perusteella jaottelu ei toimi täysin sekään koska meillä ei ole olemassa yhtenäistä laatuun perustuvaa kokemusasiantuntijakoulutusta. KA-koulutuste

Kokemusasiantuntijuutta, kokemustietoa ja osaamista yli rajojen

Kokemusasiantuntijuutta, kokemustietoa ja osaamista yli rajojen!  Taiteen Sulattamossa on jo pitkään tehty eurooppalaista asiantuntijatiedon vaihtamista yli valtakunnan rajojen. Yhteistyötä on tehty Keski-Euroopan, Baltian maiden sekä erityisesti Viron toimijoiden kanssa. Koronapandemia pääsi katkaisemaan yhteiskehittämisen ja hiljensi suunnitelmat kansainvälisestä asiantuntijayhteistyöstä. Nyt Taiteen Sulattamo on kuitenkin päässyt aloittamaan yhteistyön virolaisen Kogemusnõustajate Kodan kanssa. Valmistelut yhteiselle kehittämishankkeelle on käynnistetty ja tavoitteena on aloittaa vuonna 2022 tulevaisuuteen katsova hankeyhteistyö. Virossa ja Suomessa on asiantuntijuutta kummallakin puolella Suomenlahtea, jonka jakaminen on tärkeää ja hyödyllistä. Erityisesti toimintamallien yhteisessä kehittämisessä, sekä asiantuntijuuden vaihdossa on paljon, mitä voimme oppia toisiltamme.  Virossa kokemusasiantuntijatoiminta on kehittynyt nopeasti. Toiminnan ja koulutuksen taso on korkealaatuista se

Pois pulpetista! Osaamisperusteinen kokemusasiantuntijakoulutus

Uskallan väittää, että lähes kaikilla on synkkä muisto tylsästä luentomuotoisesta opetuksesta, johon osallistuessa ajatus harhaili, keho puutui eikä mitään aiheeseen liittyvää oppimista tapahtunut. Aina ei edes muistanut luennon aihetta luokkatilasta poistuessa. Ennen varsinkin lukiot ja yliopistot nojasivat vahvasti perinteiseen opettajajohtoiseen tyyliin ja mekaanisten fakta-listojen pänttäykseen. Vanhempi sukupolvi kertoo myös kauhutarinoita kansakouluajoiltaan, kun Euroopan jokia – tai muuta (työ)elämässä välttämätöntä tietoa – opeteltiin ulkoa häpeän uhan motivoidessa suorituksia.  Vanhan liiton opetusmenetelmät herkistivät kouluallergialle. Tyyli suosi tietynlaista oppijaa, joka mukautui, käyttäytyi ja oppi lukemalla. 2020-luvun työelämän vaatimukset suosivat toisenlaista tyyppiä: energistä ja rohkeaa touhukasta tekijää. Toki akateemisella (humanistisellakin!) osaamisella on yhä tärkeä arvonsa, mikä vallitsevassa arvoilmapiirissä on taloudellisten hyötylaskelmien alla valitettava