Meistä versoaa uutta, vertaisuutta ja tasa-arvoa.

Yhdessä olemme enemmän, ja meistä versoo uutta. On aivan sama, millaisista lähtökohdista kukin on, tai millainen elämäntilanne tällä hetkellä on, jokainen on tervetullut omana itsenään ja jokainen voi löytää itsestään uusia puolia. Jotakin sellaista mihin ei kenties koskaan uskonut yltävänsä. Sulattamon harjoituspäivä on yksi viikon parhaita, tietää pääsevänsä ihanien ihmisten keskelle jakamaan kokemuksia, ajatuksia, heittäytymään impron maailmaan. Olemaan yhdessä toisten kanssa niin ettei ketään suljeta ulos, sekään ei arkielämässä ole itsestäänselvyys. Saa olla sellainen kuin on, vikoineen ja puutteineen, lahjoineen. Yksi meistä.
 
Yhteisöllisyys, yksilöllisyys, tasa-arvoisuus on Sulattamossa kulmakivi. Vertaisuus ja kokemus sen jakaminen on todella tärkeä ja merkityksellinen. Vertaisuus luo tasa-arvoisuutta ja antaa mahdollisuuden siihen, että voi tehdä yhdessä saman henkisten ihmisten kanssa olla luova ja luoda uusia taiteellisia kohtauksia, elämyksiä ja kokemuksia.
 
Esittävän taiteen kautta, workshopeissa monesti vertaisten kanssa pääsee jakamaan kokemuksia elämästään. Taiteen menetelmin ehkä käsittelemään jotain elämän kipupistettä, iloja ja suruja.
On lupa versota lumenkin alta.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taiteen ja mielenterveystyön yhdyspinnoilla

Taide ja kulttuuri ovat tärkeä koronakevään exit-väylä.

Mielenterveysbarometri on julkaistu 25.3.2021